„Klubrádió
A lényeg

Várkonyi Andrea csaknem 300 millió forintnyi osztalékot vett ki a médiacégéből

31/05/2022 18:57

| Szerző: Klubrádió

Beérkezett a Várkonyi Andrea többségi tulajdonában lévő WhiteDog Media Kft. reklám- és médiacég beszámolója, amelynek alapján az mfor.hu azt írta: a 2020-ban alapított cég első teljes évében rögtön csaknem tizenhatszorosára növelte értékesítésből származó nettó árbevételét. A WhiteDog ugyanis 2,03 milliárd forintos árbevétellel zárta a 2021-es üzleti évet.

Az értékesítés legnagyobb hányada, mintegy 1,402 milliárd forint „film, videó, televízióműsor-gyártásból” származott, míg a reklámügynöki tevékenység 610,5 millió forintot hozott. Mint írják, az adók befizetése után Várkonyi Andrea és üzlettársa, Gergely Judit egyébként több mint 388 millió forintos nyereséget könyvelhetett el.

A kiadások sorában a legnagyobb tételeket - összesen mintegy 1,245 milliárd forintot - az anyagjellegű ráfordítások jelentették, az azonban nem derül ki egyértelműen, hogy ezt az összeget mire költötte a cég.

A sikeresen 2021-es év után aligha meglepő, hogy Várkonyi Andrea és Gergely Judit az osztalékfizetés mellett döntött – olvasható a cikkben. Csaknem 394 millió forintnyi osztalékot vesznek ki a cégből, Várkonyi Andrea valamivel több mint 295 millió, üzlettársa pedig körülbelül 98,5 millió forintot.

Korábban a hvg.hu nyomán arról számoltunk be, hogy a Várkonyi által alapított Whitedog Media reklámügynökségnek a HVG információi szerint kizárólag a Mészáros-csoport tagjai adnak munkát. A volt tévés műsorvezető tavaly ősszel házasodott össze a leggazdagabb magyarnak tartott Mészáros Lőrinc vállalkozóval, Orbán Viktor miniszterelnök gyerekkori barátjával.