„Klubrádió
A lényeg

Varga Judit: Teljes mellszélességgel kiállunk Lengyelország mellett

9/09/2021 10:09

| Szerző: Klubrádió

Az Európai Bizottság pénzügyi szankciók kiszabását kérte az EU legfelsőbb bíróságától Lengyelországgal szemben a bírák fegyelmi kamarájának tevékenysége miatt. 

"Ezzel a botrányos és arrogáns lépéssel a Bizottság egy olyan határt lépett át, amelyet korábban elképzelhetetlennek hittünk" - írja szerda esti Facebook-posztjában Varga Judit, igazságügyi miniszter.

"Tegnapi döntésével az Európai Bizottság durva támadást intézett Lengyelország ellen, eddig példátlan módon beavatkozva egy szuverén tagállam igazságszolgáltatásába és jogalkotási folyamatába. Az eljárás nemcsak felháborító, hanem teljes mértékben elfogadhatatlan is" – írja Varga.

"Teljes mellszélességgel kiállunk Lengyelország mellett és szolidaritást vállalunk lengyel barátainkkal, ezért meg fogjuk vizsgálni a Varsó melletti magyar kiállás lehetőségeit az európai bírósági eljárásokban. ... A kormány mai ülésén arról döntött, hogy határozatban állunk ki Lengyelország mellett és ítéljük el a nemtelen brüsszeli támadásokat!" – tette hozzá a miniszter.