„Támogassa
A lényeg

“Van, ami örök” az idei mottó Tusnádfürdőn. Ismét Orbán Viktor lesz a főszónok

27/06/2022 16:12

| Szerző: Klubrádió

Három év kihagyás után idén újra megrendezik a Bálványosi Szabadegyetemet Tusnádfürdőn.

Idén július 19.-24. között rendezik meg a 31. Tusványost - nyilatkozta Németh Zsolt az atv.hu-nak. Most a “Van, ami örök” lesz a mottó Tusnádfürdőn, és hagyományosan idén is Orbán Viktor miniszterelnök lesz a fő szónok, aki várhatóan július 23-án mond beszédet.

 

Utoljára a 30. tábort rendezték meg 2019-ben, a koronavírus-járvány miatt azonban a 2020-as és 2021-es tusnádfürdői tábor elmaradt. “De egy olyan rendezvénynek, mint Tusványos, folytatódnia kell" - fogalmazott a fideszes politikus, aki egyébként a a Tusványosi szenátus társelnöke is. “Ez a mottó azt tükrözi, hogy vannak örök értékek az emberi életben és a politikának ezeket kell követnie. Másrészt pedig vannak olyan intézmények is, amelyek hosszú életűek, egyfajta rendszerváltó intézménynek lehet tekinteni most már Tusványost. (...) Reméljük, ha nem is örök, de nagyon hosszú életű lesz" – jelentette ki Németh Zsolt.

Orbán Viktor hagyományosan mond Tusnádfürdőn minden évben beszédet, akinek a 2014-es beszéde volt az egyik legemlékezetesebb. Amit az “illiberális demokráciáról” mondott, ez rendkívül nagy politikai vihart kavart - nemzetközi színtéren is komoly visszhangja volt – írja a portál.