„Köszönjük,
A lényeg

Választás: Vitézy is a Kúriához fordul, ő a IV. és a VII. kerület miatt

17/06/2024 18:54

| Szerző: Klubrádió

Karácsony Gergelyhez hasonlóan Vitézy Dávid is megtámadja a főpolgármester-választás eredményét, csak ő a IV. és a VII. kerületben nyújt be jogorvoslati kérelmet.

Vitézy szerint a DK által vezetett IV. és a VII. kerületben „módszeresen elkövetett visszaélések indokolják a jogorvoslatot, mivel a szavazólapokon történt szinte láthatatlan vékonyságú kihúzások ellentétesek voltak a választási eljárásról szóló törvény a kiesett jelölt törlésére vonatkozó rendelkezéseivel”. A jogorvoslati kérelme a péntek esti Facebook-posztjában leírtakra alapul, ahol részletesen összefoglalta, véleménye szerint hogyan tévesztették meg a választókat.

Arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn megtámadta a választás eredményét a Kúrián, és megismételt főpolgármester-választás kiírását kérte egész Budapesten, Vitézy a friss posztjában azt írta, amennyiben a Kúria ennek az indítványnak nem ad helyt, újraválasztott főpolgármesterként a lemondásával az új választást „bármikor maga is el tudja érni”. „Magam részéről állok elébe, bármelyik úton is éri el végül az új választás kiírását.”

Vitézy a bejegyzésben hozzátette, bízik abban, hogy a jogorvoslati eljárások gyors lezárásával végre pontot lehet tenni a június 9-i választás eredményére. „Ha pedig a Kúria szerint is megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal.”

(via telex.hu)