„Köszönjük,
A lényeg

Vádat emeltek a bordélyokat üzemeltető kékfényes riporter ellen

18/09/2023 17:56

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Ivánkai Márk

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a Kékfény című bűnügyi műsor riportere ellen, aki több mint egy éven keresztül országszerte bérelt ki lakásokat azért, hogy azokat prostituáltaknak adja ki napi használatra – derült ki az ügyészség közleményéből

A vádirat szerint a középkorú férfi 2021-től Budapesten és vidéki nagyvárosokban több ingatlant vett bérbe azért, hogy ott nők prostitúciós tevékenységet folytassanak. Az ügyészség azt közölte, a bérbeadókat a férfi esetenként női bűntársai segítségével megtévesztette, eltitkolva előlük a lakás valódi funkcióját.

A lakások kibérlése után a férfi azokat széffel és kamerával szerelte fel, bűntársa pedig internetszolgáltatásra fizetett elő. A prostituáltaknak a napi bérleti díjakat, az ingatlanokban elhelyezett, kizárólag a férfi által nyitható széfekbe kellett bedobniuk úgy, hogy közben élőképes videókapcsolatban voltak az elsőrendű vádlottal vagy annak megbízottjával. A lakás napi bérleti díja függött annak elhelyezkedésétől, nagyságától, színvonalától, így az ország különböző részein 12-15 ezer forint napi bérleti díjat kellett azokért a szexmunkásoknak fizetni.

A vádlott 2021 augusztusától 2023 januárjáig több mint 37 millió forint bevételre tett szert, melynek elvonását kéri az ügyészség. Ennek behajtása nem lesz könnyű, mert az érintett azt nyilatkozta, hogy a pénzt már felélte. Az egykor a közmédiának bűnügyi riportokat készítő férfit kábítószer-birtoklással is vádolják. Börtönbüntetésre számíthat.

A borítókép illusztráció.