„Klubrádió
A lényeg

Ungár Péter reakciója a miniszterelnök Dallasban elmondott beszédére

5/08/2022 07:09

| Szerző: Klubrádió

"Nincs semmi baj azzal, hogy ha valaki részt vesz külföldi politikai konferenciákon, hogy ha az Egyesült Államokban lévő ideológiai szövetségeseivel ilyen mély kapcsolatban van. De őszintén, egymás között, valljuk be, ha egy LMP-s politikus menne ki beszélni egy amerikai Demokrata párti konferencián, akkor a “megkapta az ukázt” és az “elment megkapni az eligazítást” címeket olvasnánk a jobboldali médiában" –  reagált az LMP Orbán Viktornak a dallasi CPAC-en elmondott beszédére.

Ungár Péter, a párt parlamenti frakciójának vezetője Facebookon azt írta, hogy ha Orbán Viktoron múlna, a stratégiai partnerségi megállapodások miatt, ha lenne az Ewing olajvállalatnak fiókvállalata hazánkban, az is alig 2% valós adókulcsot fizetne. Ezt teszi ugyanis az Audi és a többi multinacionális vállalat is.

Orbán Viktor az Amerikai Konzervatív Unió konferenciáján Da
Dallas, 2022. augusztus 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök munkaebéden vesz részt az Amerikai Konzervatív Unió nyári konferenciájának (CPAC) megnyitója előtt a CPAC vezetőségi tagjaival a konferencia helyszínén, Dallasban 2022. augusztus 4-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

Ungár szerint érdekes, hogy a Nyugat hanyatlásáról szóló panel most nem szerepelt a beszédben, ahogy az is kimaradt a rendőrség megbecsüléséről szóló részből, hogy mennyi egy magyar kezdő rendőr fizetése dollárra átszámolva.

"Orbán Viktor beszéde biztosan tetszett az amerikai jobboldalnak. Annak a poltikai oldalnak, ami a klímaváltozás tényét, az abortuszhoz való jogot és a szociális ellátórendszer létét önmagában támadja. Összenőtt, ami mindig is összetartozott" – írta az ellenzéki politikus.