„Klubrádió
A lényeg

Ukrán jelentés szerint húsz települést foglaltak vissza az oroszoktól

8/09/2022 17:51

| Szerző: Klubrádió

Olekszij Gromov, az ukrán hadsereg tábornoka jelentette be, hogy húsz települést foglaltak vissza mintegy 700 négyzetkilométernyi területen, a katonáik pedig helyenként 50 kilométer mélyen nyomultak az orosz vonalak mögé az ellenoffenzíva során. Nemcsak a déli, herszoni régióról van szó, hanem Harkiv környékéről is.

Az is kiderült, egyáltalán nem csak a déli, herszoni régióról van szó, sőt. Fontos sikereket értek el az ukránok északon, Harkiv közelében, ahol az oroszok által elfoglalt izjumi hídfőállás felé közelítenek.

„Az ellenséges gyalogsági és motorizált tüzérségi egységeket nem védik légvédelemmel, így könnyű prédává válnak a mi Bayraktarjaink számára, amelyek mennyisége folyamatosan növekszik, köszönhetően a felajánlásoknak” - mondta a tábornok.

Éppen akkor jelentették be sikereiket az ukrán hadsereg képviselői, amikor az amerikai külügyminiszter, Anthony Blinken meglepetéslátogatást tett a háború sújtotta országban. Blinken Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel találkozott és meglátogatott egy gyerekkórházat.

(via 444, kiemelt kép: MTI/AP/Andrev Kravcsenko)