„Klubrádió
A lényeg

Újra "megduplázták" a választási iroda vezetőjének a fizetését

23/06/2022 09:15

73 százalékos fizetésemeléssel jutalmazza a kormány a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnökét, Nagy Attilát – írja a 24.hu. A költségvetést megalapozó salátatörvényben megjelent rendelkezés szerint a mostani 1,9 millió forint a havi fizetését a közigazgatási államtitkár illetményéhez igazították, azaz ha megszavazzák a javaslatot, akkor a képviselői alapfizetés 2,5-szeresére lesz jogosult, ami 3 millió 290 ezer forint.

Áder János kinevezte Nagy Attila Mihályt a Nemzeti Választá
 

 
Budapest, 2020. szeptember 14. Nagy Attila Mihály, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) új elnöke aláírja a kinevezési okmányt, miután átvette Áder János köztársasági elnöktől (b) a Sándor-palotában. MTI/Bruzák Noémi
Fotó: Bruzák Noémi
 

 

A Nemzeti Választási Iroda elnöke emellé miniszteri juttatásra is jogosulttá vált, a korábbi államtitkári juttatásokkal szemben. Ez drágább hivatali gépkocsit, első osztályú repülőjegyeket jelent.

Az emelést úgy indokolták, hogy a Nemzeti Választási Iroda elnökének díjazására vonatkozó szabályok korreláljanak a Nemzeti Adatvédelmi- és Információszabadság Hatóság elnökének díjazására irányadó szabályokkal. Az NVI-elnök illetményét egyébként 2020 januárjában is jelentősen emelték. Addig 997 ezer forint volt a havi fizetése, ezt tornászták fel 1,9 millióra, azaz majdnem megduplázták.