„Támogassa
A lényeg

Új középsikolai tantárgy: honvédelem

28/04/2023 10:16

| Szerző: Klubrádió

2023 szeptemberétől "számos középiskolában, heti egy tanórában" kezdődik meg "a honvédelem elnevezésű tantárgy próbaoktatása".

Új honvédelem tantárgy próbaoktatása kezdődik a következő tanévtől – közölte a Honvédelmi Minisztérium pénteken az MTI-vel. Közleményük szerint "a tantárgynak köszönhetően a fiatalok olyan honvédelmi ismeretekkel gazdagodnak, amelyeket a mindennapi élet során is tudnak hasznosítani". Az ugyan nem tiszta, hogy milyen, "mindennapi életben" hasznosítható tudást tud a honvédelem átadni.

A honvédelmi minisztérium tájékoztatása szerint 2023 szeptemberétől "számos középiskolában, heti egy tanórában" kezdődik meg "a honvédelem elnevezésű tantárgy próbaoktatása". "Az intézmények kiválasztásában a Belügyminisztérium, illetve a Kulturális és Innovációs Minisztérium is közreműködött", illetve "a próbaoktatást a Honvédelmi Minisztérium szakemberekkel támogatja".

Közleményük szerint "a tantárgy oktatásában részt vevő fiatalok a legfontosabb honvédelmi szervezetek és feladatok megismerésén túl elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhetnek egyebek között a kibervédelem és a térképészet területén, valamint elsajátíthatnak egyéb gyakorlati ismereteket is".