„Klubrádió
A lényeg

Udvaros Dorottyával álltak ki tiltakozni a Fertő-tónál a természetpusztítás ellen

16/02/2022 08:01

| Szerző: Klubrádió

A Greenpeace demonstrációba kezdett a Fertő-tónál, ahol lebontották a cölöpházakat, nádast irtottak, és a környezetvédők valamint az MTA, az EU és az UNESCO tiltakozása ellenére egy gigantikus beruházásba kezdtek kormány-közeli szereplők. Az odavezető úton aktivisták állnak, a molinójukon az áll: ELÉG A TERMÉSZETPUSZTÍTÁSBÓL.

 
Fotó: Greenpeace

 

Köztük van Udvaros Dorottya, aki azt nyilatkozta, hogy bámulattal tölti el az élet, ami évmilliók alatt kialakult ezen a Földön. "Az emberiség kreativitása és fantáziája lenyűgöző módon teljesedett ki az elmúlt évszázadokban. Megmutattuk az erőnket, és most mutassuk meg azt is, hogy milyen alázatosak tudunk lenni, hogy mennyi tisztelet van bennünk a földi élet iránt. Önmagunkért is".

Az erőszakmentes akció célja, hogy felhívják a figyelmet, hogy egy nemzeti parkban az élővilág megóvása helyett egy szűk csoport gazdasági érdekében épülő luxusberuházás szempontjai érvényesülnek.

A Fertőrákos közelében épülő Fertő Part nevű komplexum 34 ezer négyzetméterén szálloda, vitorlásklub, sportközpont, ökocentrum, bungalók, motelek és egyebek lesznek. Nemsokára kezdődik az építkezés, írja a 444.  "A Greenpeace az elmúlt hónapokban a rendelkezésre álló összes létező jogi eszközzel próbálta megállítani a nemzeti parki területen zajló súlyos természetrombolást. A kormány azonban ahelyett, hogy vigyázna rábízott közös kincsünkre, egyre több közpénzt öl bele abba, hogy elpusztítsa azt. A fertői beruházás költségvetése már 45 milliárd forint felett jár" - írja a szervezet.