„Köszönjük,
A lényeg

Lázár a Déli Körvasút ellen tüntetőknek: Már nem tudják leállítani az építkezést

4/03/2024 13:46

| Szerző: Klubrádió

Tüntetést tartottak hétfő reggel az Építési és Közlekedési Minisztérium épülete előtt a Déli Körvasút jelenlegi tervek szerinti megépítése és a fakivágások ellen.

A tüntetésen Lázár János is megjelent. Az építési és közlekedési miniszter annyit ígért, hogy találkozik jövő héten a képviselőjükkel, de leállítani nem tudja az építkezést, illetve hogy ültetni is fognak fákat a kivágottak helyett – tudósít a 444. Ahogy a demonstráció szervezői is írták eseményük oldalán, a Déli Körvasút környezetvédelmi engedélyét már kétszer bevonta a bíróság, a jelenlegi, harmadik engedély is per alatt áll. A lakosság 2019 óta tiltakozik, ezért szeretnék, ha "meghallanák" őket.

Műszakilag és vasútszakmailag is hülyeség, ilyen összegért pedig botrányos – így fogalmazott a Klubrádióban a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület elnöke a Déli Körvasút fejlesztésének azt az elemét, amely a Ferencvárosi és a Kelenföldi pályaudvar közötti pályaszakasz átépítését foglalja magába. Erre a projektre vállalkozói szerződést is kötöttek már, méghozzá sokszorosan túlárazottat, miközben az érintett helyiek folyamatosan tiltakoznak a jelenlegi tervek szerinti megépítés és a fakivágások ellen – közölte Dorner Lajos.

2024. március 04. A lényeg (2024.03.04.) Dorner Lajos a Déli Körvasútról
00:50
00:00