„Vásároljon
A lényeg

Trump vejével találkozott Szijjártó

23/09/2021 17:24

| Szerző: Klubrádió

"Trump elnök alatt történelmi csúcspontjukra értek a magyar-amerikai politikai kapcsolatok" – írja Facebook posztjában Szijjártó Péter. A külgazdasági és Külügyminiszter Jared Kushnerrel is találkozott. Szerinte Trump vejének köszönhető, hogy rendeződni kezdett a helyzet a Közel-Keleten.

Nem csak közel húsz ország külügyminiszterével tárgyalt az ENSZ-közgyűlés miatt New Yorkban tartózkodó Szijjártó Péter, de találkozott Jared Kushnerrel is, aki Donald Trump volt amerikai elnök veje és tanácsadója – írja a 24.hu.

Az erről szóló Facebook-bejegyzésben Szijjártó kiemelte, hogy "Trump elnök alatt történelmi csúcspontjukra értek a magyar-amerikai politikai kapcsolatok" és az együttműködés mellett barátságok is épültek. A magyar miniszter állítása szerint folyamatosan tartja a kapcsolatot Kushnerrel és megjegyezte: "Minden túlzás nélkül mondhatom, hogy Jarednek az egész világ hálás lehet, hiszen hosszú évtizedek reménytelenségét követően neki köszönhetően indultak el a megbékélés irányába mutató folyamatok a Közel-Keleten. Az Ábrahám-megállapodások megteremtették a kölcsönös tiszteleten alapuló kapcsolatok létrehozását Izrael és az arab országok között."