„Köszönjük,
A lényeg

Toroczkai díszpolgár lett a saját falujában

22/08/2022 07:23

Szerénység! Ne tömjénezze magát! Szerénység! Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység. - A Tanú.

"Ásotthalom díszpolgára lettem. A lakosságtól érkező javaslatok mellett a település képviselő-testülete egyhangúlag döntött erről. Ez eddigi életem legfontosabb elismerése, mert azoktól kaptam, akik a legjobban ismernek. Hatalmas megtiszteltetés" – tájékoztatta blogján a közvéleményt Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, Ásotthalom volt polgármestere.

Nemzeti Légiót hozott létre a Mi Hazánk
 
Nemzeti Légió
 
Budapest, 2019. május 14. Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (k) bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományőrző szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én. Mellette Födelmesi László, a Nemzeti Légió vezetője (j) és Dorogi György, a Nemzeti Légió ötletgazdája (b). Fotó: MTI/Mónus Márton
 
 

Toroczkai az idén márciusban került a parlamentbe, de előtte évekig volt a határmenti falu első embere. Most azt írta, hogy „2015. október 23-án Pintér Sándor belügyminiszter az összes szomszédos határmenti település polgármesterét kitüntette a migráció elleni küzdelem elismeréseként a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatával, csak engem felejtett ki". Szerinte már akkori is "sokan felháborodtak, és igazságtalanságot kiáltottak", és szerinte is igazságtalan volt, "hiszen elsőként szálltam szembe a migrációval, és elsőként javasoltam és követeltem a kormánytól a határkerítést is.”

De a mostani döntéssel "helyrebillent a világ rendje. „2022. augusztus 19-én azonban mégis olyan kitüntetést kaptam, amely sokkal többet ér, mint a belügyminiszteri arany fokozatú kitüntetés. Az otthonom, a legszűkebb pátriám, szülőföldem díszpolgára lettem. Számomra nincs ennél szebb elismerés. Hálásan köszönöm, továbbra is a hazámat szolgálom!” - írta a szélsőjobboldali politikus. (Via 24.hu)