„Köszönjük,
A lényeg

Tömegével rúgják ki a Petőfi rádió dolgozóit, 16 év után távozik a legfontosabb zenei szerkesztő is

29/09/2023 13:24

| Szerző: Klubrádió

A Telex információi szerint pénteken felmondtak Borcsik Attilának, az állami médiaszolgáltatóhoz (MTVA) tartozó Petőfi Rádió legfontosabb zenei szerkesztőjének, akit a legtöbben DJ Izilként ismernek a szakmában. A lap úgy tudja, a Petőfi Rádió dolgozóinak a héten küldtek belső körben e-mailt, hogy mindenkivel egyénileg szeretnének péntek délután elbeszélgetni, amelyből már sejteni lehetett, hogy valószínűleg leépítésekről lehet szó.

A portál szerint a 20 fős Petőfi Rádiós állományból 15-18 embernek a mai napon felmondtak racionalizálásra hivatkozva. Kirúgták a reggeli és délutáni műsorok szerkesztőit és műsorvezetőit is, illetve a már említett DJ Izilt is, aki az egyik legrégebbi dolgozója volt a rádiónak, és nagyban meghatározta a Petőfi Rádió elmúlt időszakát – írta a portál. Hozzátették, jelenleg is zajlanak a kirúgással végződő elbeszélgetések.

Borcsik elküldése a rádiótól újabb komoly lépés a Petőfi átalakításában. Mint arról a Klubrádió is beszámolt, még májusban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerződést bontott Demeter Szilárd cégével, a Petőfi Media Grouppal (PMG). A PMG-től ezután az IKO vette át a műsorok készítését. Az IKO-t május 18-tól 2024 februárjáig bízták meg petőfis műsorok készítésével, a megbízás értéke 696 milió forint volt a Magyar Hang szerint.

A dolgozóknak ténylegesen nem az MTVA mondott fel most pénteken, hanem a Mészáros Lőrinc-közelbe került, Vaszily Miklós vezette IKO. Vaszily a Mészáros Lőrinc-közeli TV2 elnöke, a Mészáros Lőrinc-közeli Index társtulajdonosa, korábban pedig az MTVA és az egy ideig Mészáros Lőrinc érdekeltségű Echo TV vezérigazgatója volt.