„Klubrádió
A lényeg

Több százan tüntetnek a kirúgott kölcseysekért az iskola előtt

3/10/2022 08:20

A Kölcsey Ferenc Gimnáziumból a múlt pénteken kirúgtak több tanárt, akik részt vettek a polgári engedetlenségben. Emiatt hétfőn több százan tüntettek az iskola előtt, hogy “Ne rúgjátok ki a tanárainkat!” a Tanítanék Mozgalom és a noÁr Mozgalom szervezésében.

 
 

Karácsony Gergely főpolgármester is a tiltakozók között. Forrás: a főpolgármester Facebookja

"Tiltakozunk a gimnázium tanárainak kirúgása ellen, illetve kifejezzük szolidaritásunkat a megfélemlített és elbocsátott pedagógusokkal”. 

Az akció hivatalosan 7:30-kor kezdődött. A Telex szerint több százan demonstrálnak, és rendőrök zárták le a gimnázium előtti utcát, oda nem lehet behajtani autóval. A résztvevők spontán fórumává vált az esemény, bárki felszólalhatott. Egy szülő azt mondta: meg kell becsülni azokat a dolgokat, amikből kevés van, ilyenek például a tanárok. Felszólítja a döntéshozókat, hogy védjék meg a családokat és a gyerekeket. A szülőknek azt üzente: fogjanak össze, védjék meg a tanárokat, írja a lap.

Ott volt Soproni Tamás, a kerület momentumos polgármestere, Pikó András, VIII. kerületi polgármester, Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője és Karácsony Gergely, főpolgármester is.

Szerdán országos pedagógussztrájk és tüntetés is lesz, amelyet a Parlament elé szerveznek.