„Klubrádió
A lényeg

Tízezren írtak alá a mosonmagyaróvári kórházért

18/05/2023 21:23

| Szerző: Klubrádió

Több mint 10 ezer aláírást gyűjtött össze a legnagyobb ellenzéki frakció Mosonmagyaróváron, a kórház működését ellehetetlenítő, március elsejétől bevezetett, szerintük alkotmányos alapjogot sértő egészségügyi ellátási rend ellen tiltakozva.

Ahogy mi is beszámoltunk róla, március eleje óta több ellátás is szünetel hétvégenként a kórházban, és a vajúdó kismamákat mentőautókkal szállítják át Győrbe.

Az kórház ügyében tartott áprilisi lakossági fórumot követően Nagy István, a térség országgyűlési képviselője azt mondta, hogy ez csak átmeneti intézkedés, az intézmény hamarosan újra 24 órás kórházként fog működni.

Nagy a gond az évekkel ezelőtt állami fenntartásba vett kórházukkal.

A legnagyobb helyi ellenzéki frakció, a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület (MPKE) aláírásgyűjtésbe kezdett. Ebben tiltakoznak "a kórház működését ellehetetlenítő, március elsejétől bevezetett, alkotmányos alapjogot sértő egészségügyi ellátási rend ellen. Kérik, hogy az erre jogosult állami szervek állítsák vissza a Karolina Kórház városi kórházi státuszából eredő működési rendjét".

Szabó Miklós a Telexnek azt mondta: néhány nap alatt összesen 10 ezer 218 aláírást gyűjtöttek össze a városból és a környező településekről. Hozzátette, ha ez sem elég, élnek a nyomásgyakorlás más eszközével.