„Köszönjük,
A lényeg

Titkos neonáci találkozót szervezhetnek szélsőségesek itthon

7/02/2024 16:00

| Szerző: Klubrádió

Két napos, koncertekkel egybekötött titkos programot szervez a Vér és Becsület nevű neonáci szervezet péntekre és szombatra a kitörés napja alkalmából. Hirdetményük szerint az eseményeket és koncerteket eltérő és titkos helyszíneken rendezik majd "Magyarország területén".

Nem ez az első ilyen eset: a szélsőséges szervezet novemberben például Újpesten akart koncertet szervezni külföldi zenekarok részvételével – emlékeztet a Telex. Déri Tibor újpesti polgármester akkor megtudta, hogy mi a tervezett helyszín, és Facebook-posztja szerint felhívta a hely üzemeltetőjét, hogy világossá tegye: Újpesten senki nem adhat teret ilyen eseménynek, és azt minden létező önkormányzati eszközzel meg fogják akadályozni.

Az 1945-ös kitörésre emlékeztek szélsőjobboldali szervezet
 
 Budapest, 2020. február 8. Szélsőjobboldali szervezetek 2020. február 8-án a Városmajorban "Becsület napja" elnevezéssel azokra a katonákra és civilekre emlékeznek, akik Budapest 1945-ös ostrománál február 11-én megkíséreltek kitörni a szovjet csapatok által körülzárt budai Várból. A megemlékezést, amelyen mintegy ötszázan vettek részt, a Légió Hungária és a Hungarian Hammerskins nevű szervezetek rendezték. A megemlékezés ellen - ugyancsak mintegy ötszáz - antifasiszta tüntető tiltakozott.
 Fotó: MTI/Kovács Tamás