„Klubrádió
A lényeg

Titkolózik a pedagóguskar elnöke, mit beszélt Orbánnal

12/12/2022 08:36

| Szerző: Klubrádió

Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke és Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár is részt vett a szombati kormányülésen. Hogy milyen oktatási kérdések merültek fel, arról viszont Horváth Péter nem volt hajlandó beszélni az RTL kérdésére, de a kormány sem reagált. A hivatalos kommüniké szerint nem is volt téma az oktatásügy, de a meghívottak személye másra utal. A kormányzati közlésnek ugyancsak ellentmond, hogy a Klubrádiónak – amely szintén elérte Horváth Pétert, még vasárnap – a testület elnöke bár részletekről nem beszélt, annyit azért mondott, hogy volt egy oktatási napirendi pont is az ülésen.

A szombati kormányülés után egy nappal az MSZP társelnöke, Kunhalmi Ágnes felszólította Maruzsa Zoltánt és Horváth Pétert, hogy álljanak a nyilvánosság elé, és árulják el, hogy mit mondtak a miniszterelnöknek.

Kormányülés a Karmelita kolostorban
 
Kormányülés a Karmelita kolostorban
 
Budapest, 2022. december 10. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (jobbról középen) kormányülést tart a Karmelita kolostorban. A miniszterek gazdasági és energiabiztonsági ügyekről tárgyalnak. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
 

 

A Pedadógus Kar ráadásul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének sem volt hajlandó érdemben válaszolni. Nagy Erzsébet a PDSZ ügyvivője azt mondta az RTL-nek, az se véletlen, hogy őket kihagyták az egyeztetésből.

„A Nemzeti Pedagógus Kar egy kormány által létrehozott korporatív testület. Gyakorlatilag ha a kormány tárgyal a Nemzeti Pedagógus Karral, az olyan, mintha saját magával egyeztetne, és én úgy gondolom, Horváth Péternek ilyen értelmében rendkívül kínos szerepe van".