„Klubrádió
A lényeg

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is részt vett a kormányülésen

10/12/2022 16:44

| Szerző: Klubrádió

Elképzelhető, hogy nemcsak energiaügyekről, hanem oktatási kérdésekről is szó esett a kormányülésen.

A mai kormányülésen készült fotón az látszik, hogy Kovács Zoltán előtt ott ül Horváth Péter, a győri Révai Miklós Gimnázium és Kollégium igazgatója, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, illetve Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár is, akit Gulyás Gergely takar a képen – szúrta ki a 444.hu.

 
Kormányülés 2022. december 10. Hátul, Kovács Zoltán előtt, a
Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth Péter
 
 

Orbán Viktor posztja szerint ugyanakkor a kormányülésen arról tárgyaltak, hogy "a brüsszeli bürokraták újabb feltételeket támasztanak, ránk akarják erőltetni az akaratukat a bevándorlás, a szankciók és a gender kérdésében is." Ezek szerint azonban az oktatás, és tanártüntetések is szóba kerülhettek.

A lap emlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Pedagógus Kart az Orbán-kormány azért hozta létre 2012-ben hogy "pártpolitikától mentes szakmai tárgyalópartnere legyen az oktatásügyben. A Nemzeti Pedagógus Kar nemrég közleményben kérte a pedagógus és oktatói bérek EU-s átlagra emelését, a tanórák számának heti 22 órában való maximalizálását (és a túlóra kifizetését) és a minősítési és tanfelügyeleti rendszer átalakítását.

(via hvg.hu)