„Klubrádió
A lényeg

Tévedésből kapott egymilliós gászámlát L. Ritók Nóra toldi tanodája

16/11/2022 14:31

| Szerző: Klubrádió

Tévedésből kapott 1,7 milliós gázszámlát az Igazgyöngy Alapítvány a két telephelyére, ezért azokat sztornózzák – írta meg a hvg.hu. 700 ezer helyett 192 ezer, egymillió helyett pedig 60 ezer forintot kell fizetniük – közölte.

L. Ritók Nóra, az alapítvány vezetője azt mondta, az egyik, 700 ezres gázszámla helyett már meg is kapták a valósat, ezt 192 ezer forintról állították ki. A másik helyre kiállított, 1 milliós számlát is sztornózta már a szolgáltató, a valós fogyasztás alapján ott havi 60 ezer forintot fognak fizetni átalányban.

A túlfizetést néhány napon belül visszakapja az alapítvány – írja hvg.hu.

L. Ritók Nóra november elején számolt be arról, hogy egymillió forintról szóló számlát küldtek ki a toldi tanoda épületére, amely összesen körülbelül 60 négyzetméter, egy 700 ezerről szóló gázszámlát egy még kisebb toldi épületükre, ahol a társadalmi vállalkozást üzemeltetik.

Hagyomány a Klubrádióban, hogy gyűjtést szervezünk az Igazgyöngy Alapítvány javára, tavaly decemberben beszélgettünk hosszabban L. Ritók Nórával az alapítvány helyzetéről, gyerekszegénységről, oktatásról.