„Klubrádió
A lényeg

Tarlós nem érti, Vitézy miért akar középutasnak látszani a fideszes kapcsolataival

19/03/2024 21:10

| Szerző: Klubrádió

"A legnagyobb kérdés az, hogy a Dávid hogy akar középutas lenni azok után, hogy egy évtizedig miket híresztelt az egész ellenzéki média, amit ő sose cáfolt, az állítólagos rokoni kapcsolatairól, hogy melyik cégnek, pártnak, politikai közösségnek volt ő a favorizáltja már a mi időnkben is, aztán a nagy fideszes fejlesztőcégé... Aztán ki is lett az Orbán-kormány államtitkára?" – kérdezte a volt főpolgármester a Hír Tv-ben.

Tarlós István két korábbi beosztottja is elindul Karácsony Gergely ellen a főpolgármester-választáson, behívták a kormányközeli Hír Tv-be a volt főpolgármestert, hogy Vitézy Dávidról és Szentkirályi Alexandráról kérdezzék.

Tarlós viszonya korábban nem volt felhőtlen Vitézyvel, ő váltotta le a BKK éléről, majd azt is mondta róla, hogy „nem egy mindenhonnan elcsapott, sértődött, egy bezárt múzeumot vezető közgazdász fogja egy nightclubból meghatározni, hogy milyen lesz Budapest közlekedése”.

Nem ennyire erős szavakkal, de a kedd esti műsorban is bírálta korábbi beosztottját. Azzal kezdte, hogy Vitézy állításával szemben nem lehetett a BKK alapítója, hiszen sem a közgyűlésnek, sem a hivatalnak sem volt tagja. „Nem alapított ő semmit. Kineveztük igazgatónak. Először nem őt akartam” – közölte. Majd arra is kitért, hogy „a 4-es metró megvalósulásában Dávidnak olyan nullához közeli szerepe volt.” Szerinte zavaró, hogy Vitézy másként emlékszik dolgokra, mint ő. 

Szerinte az sem világos, ki jelöli Vitézyt. Ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott:  „A legnagyobb kérdés az, hogy a Dávid hogy akar középutas lenni azok után, hogy egy évtizedig miket híresztelt az egész ellenzéki média, amit ő sose cáfolt, az állítólagos rokoni kapcsolatairól, hogy melyik cégnek, pártnak, politikai közösségnek volt ő a favorizáltja már a mi időnkben is, aztán a nagy fideszes fejlesztőcégé... Aztán ki is lett az Orbán-kormány államtitkára?

Ezek után egyik pillanatról a másikra azt mondani, hogy középutas? Hát azért ezzel lesz dolga az őt támogató nem tudom, milyen közösségnek. Itt érzek egy kis disszonanciát.”

A volt főpolgármester szerint tehát Vitézy sok évig közel állt a Fideszhez, miközben Szentkirályi egy ideig párttag sem volt. Ezzel együtt azt is mondta, hogy bár ilyen híresztelés terjedt el, ő nem utálta Vitézyt: „Én a Dávidtól idegenkedtem különböző okok miatt, és nem volt a személyiségünk összeegyeztethető, de nem utáltam őt soha” – közölte.

Szerinte az sem valószínű, hogy Szentkirályi visszalépne Vitézy javára. Tarlós úgy véli, Szentkirályinak több rálátása volt az önkormányzat működésére, mint Vitézynek, ezért nem szabad lebecsülni.

Tarlós az őt 2019-ben legyőző Karácsony Gergelyről egyebek mellett azt mondta, szerinte „fényesen nem vált be” főpolgármesterként.

(via 444.hu, kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán)