„Klubrádió
A lényeg

Támogatásokkal segítette az állam Orbán ügyvédjét

5/07/2021 11:18

| Szerző: Klubrádió

A koronavírus-járvány dacára is sikeres évet tudhat maga mögött Bajkai István. Az Orbán-család ügyvédjeként is ismert fideszes képviselő, ügyvédi irodája mellett tanácsadó és rendezvényszervező cégeket is birtokol. 

Jól viselték a koronavírus-járvánnyal terhelt 2020-as évet Bajkai István cégei. Közülük különösen a 2017-ben létrehozott Aponius Kft. növekedett.

A Telex cikke szerint az első évben 17, majd 71 milliós bevételt könyvelt el, 2019-ben már 96 milliót, végül a világjárvánnyal sújtott évben 576 milliót.

A portál az mfor írására hivatkozva azt is megjeggyezte, hogy a bevétel meghatszorozódásában kulcsszerepet játszik az a tanácsadói szerződés, amelyet a cég a Rogán Antal vezette Miniszterelnökségi Kabinetiroda irányítása alatt álló Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt.-vel kötött.

A kormánypárti képviselő másik cége 2020-ban 90 milliós támogatáshoz is jutott az Emmitől, amely ezt még 2019-ben ítélte meg. Az Mfor felhívja a figyelmet, hogy az összeg az Archeon Kft.-hez a kieső kulturális tao pótlására érkezett. Hogy a cég erre jogosult volt, abban szerepet játszhatott, hogy Bajkai felesége zongorista.

Az Országgyűlés plenáris ülése
 
Bajkai IstvánFotó: Balogh Zoltán/MTI