„Köszönjük,
A lényeg

Tagadja a vesztegetési vádat az Eötvös József Gimnázium

27/01/2023 18:39

| Szerző: Klubrádió

„A napokban komoly támadás érte az iskolánk munkáját támogató Reáltanoda Alapítványt és rajta keresztül iskolánkat, illetve igazgatónkat egy bizonytalan eredetű hangfelvételen elhangzott kijelentések miatt. Bizton kijelentjük, hogy a hangfelvételből levonható azon következtetés, miszerint az iskola igazgatójához eljuttatott pénz ellenében került be az állítólagos szülő gyermeke az iskolába, nem igaz” – írták a Facebookon közzétett nyilatkozatban.

A gimnáziumot még hét elején érte támadás, amely szerint kenőpénzért cserébe vettek fel bizonyos gyerekeket az iskolába. A kormánymédiában megjelent hangfelvétel szerint az iskola igazgatója, Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor a túljelentkezés ellenére is fenntartott helyeket arra az esetre, ha az írásbeli felvételit elbukó gyerekeket be akarják fizetni a szüleik az iskolába.

„A jogszabályoknak megfelelően – mint bármely hazai középiskolában – bizonyos esetekben rendkívüli felvételi eljárás keretében is felvételt nyerhetnek diákok, de ez sosem kapcsolódik anyagi ellenszolgáltatáshoz” - emelték ki a bejegyzésben.

Hozzátették, hogy „Iskolánk a középiskolák rangsorában hagyományosan az elsők között van, és ez annak köszönhető, hogy a felvételi eljárás során a kompetenciák, készségek és a tantárgyi tudás az, ami számít, mert a diákok további tanulmányi előmenetele érdekében ez a legfontosabb.”

A héten megjelent hangfelvétellel kapcsolatban már a rendőrség is vizsgálódik, amit az egész iskola támogat.