„Klubrádió
A lényeg

Sztrájkolnak egy pécsi iskolában

19/09/2022 13:01

| Szerző: Klubrádió

A pécsi Cserepka iskola tantestületének jelentős többsége vesz részt a kétnapos sztrájkban, a szülői közösség pedig támogatja őket, a diákok több mint 90 százaléka otthon maradt.

Hétfőn megkezdték a sztrájkot, és kedden is folytatják a munkabeszüntetést a Cserepka Iskola (teljes nevén: Cserepka János Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Sportiskola, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum) tanárai Pécsen – írja a Telex.

A tantestület jelentős többsége – a sztrájkolók szerint 80 százalékuk – vesz részt a megmozdulásban. A baptisták fenntartásában lévő pécsi általános és középiskolában a tavasszal módosított sztrájktörvény szerint szervezték meg a tiltakozást. Azaz a gyermekfelügyeletről gondoskodnak.

Az iskola szülői közössége rendkívül támogató, hétfő reggeli iskolakezdéskor az intézménybe járó 500 főből nagyjából negyven diák jelent meg. Ezek többsége általános iskolás, akiknél nehezen lehetne megoldani az otthonmaradást.

Ahogy arról a nap folyamán a Klubrádió is beszámolt, 15 tanár polgári engedetlenségbe kezdett a budapesti Jelky András Szakgimnáziumban.