„Klubrádió
A lényeg

Szoboszlai Dominik engedély nélkül nyilatkozott az Indexnek, pénzbüntetésre számíthat a Lipcsétől

1/06/2023 13:34

| Szerző: Klubrádió

Szoboszlai Dominikot elbeszélgetésre rendelte be a Lipcse sportigazgatója és vezetőedzője, miután a magyar focista a klub engedélye nélkül adott interjút az Indexnek.

Az ominózus interjúban Szoboszlai többek között arról beszélt, hogy nem akar tizenöt év múlva úgy visszatekinteni a karrierjére, hogy nem hozta ki belőle a legtöbbet. Hozzátette, jelenleg bár egy jó csapatban játszik, viszont lehetősége lenne továbblépni egy top 5-ös európai klub irányába is.

A Kicker című német lap korábban arról írt, Szoboszlai komoly pénzbüntetést kaphat az engedély nélküli interjúért – szúrta ki a 444. Az ügy azért sem jött jókor a Lipcsének, mivel a csapat szombaton játssza a Német Kupa döntőjét Berlinben az Eintracht Frankfurt ellen.

Szoboszlainak 2026-ig van szerződése a Lipcsénél, kivásárlási ára 70 millió euró. A magyar játékost régóta figyeli az angol Newcastle United, mely szaúdi szponzorpénzekkel megtámogatva negyedik lett idén a Premier League-ben, így jövőre már a Bajnokok Ligájában játszhat.

Nemzetek Ligája - Magyarország-Anglia
 
Szoboszlai az angolok ellen
 
Budapest, 2022. június 4. Szoboszlai Dominik, miután büntetőből gólt szerzett a labdarúgó Nemzetek Ligája 1. fordulójában játszott Magyarország - Anglia mérkőzésen a Puskás Arénában 2022. június 4-én.
 Fotó: Koszticsák Szilárd
 

(Forrás: 444)