„Köszönjük,
A lényeg

Szóba sem jöhet külföldi munkavállalók foglalkoztatása a BKV-n

6/10/2023 09:59

| Szerző: Klubrádió

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes azt mondta, külsős szolgáltató esetén, ahol nem a főváros a munkáltató szigorúan számon fogják kérni az üzembiztonsági és utastájékoztatási követelmények betartását.

"A BKV esetében szóba sem jöhet külföldi munkavállalók foglalkoztatása" – nyilatkozta a Népszavának Kiss Ambrus, miután a portál csütörtökön megírta, hogy Fülöp-szigetekről toboroz buszsofőröket a BKK külsős szolgáltatója, a fővárosban 450 buszt üzemeltető ArrivaBus Kft. A főpolgármester-helyettes hozzátette: külsős szolgáltató esetén, ahol nem a főváros a munkáltató szigorúan számon fogják kérni az üzembiztonsági és utastájékoztatási követelmények betartását. Megjegyezte azt is: nem az utasoktól várják el a kielégítő kommunikációhoz szükséges nyelvtudást.

Arra a felvetésre, hogy kölcsönzött munkaerő nélkül esetleg nem lesz elég buszvezető a szakpolitikus azt válaszolta, hogy a vállalkozó szerződésben vállalta a szolgáltatás üzemeltetését, így utólag nem állhat elő azzal, hogy nincs hozzá elég munkavállalója.