„Klubrádió
A lényeg

Szlovák védelmi miniszter: Ukrán katonákat képeznek ki Magyarországon

7/03/2023 12:18

| Szerző: Klubrádió

„A magyarok is segítenek - az, hogy ön erről nem tud, és terjed a propaganda arról, hogy ők nem segítenek, az egy dolog. De vajon arról van tudomása, hogy a területükön folyik az ukrán katonák kiképzése? Talán erről nem is tud” - mondta Jaroslav Naď szlovák védelmi miniszter egy bekiabálónak hétfőn egy nyilvános eseményen, ahol a külügyminiszterrel beszélgettek.

A parameter.sk beszámolója szerint a kelet-szlovákiai Nagymihályban rendezett eseményen Naď arra reagált így, hogy a közönségből egy orszbarát néző azt kurjantotta: bezzeg a magyarok kimaradhatnak az Ukrajnának nyújtott segítségből.

Ukrajnai háború
Az ukrán nemzeti gárda katonái orosz állásokat lőnek aknavetővel a kelet-ukrajnai Harkiv térségében 2022. október 25-én. MTI/EPA/Szerhij Kozlov
 
 

A magyar kormány a tavalyi választásokon és azóta is a háborúból való kimaradással és békepártisággal kampányol, amibe csak a humanitárius segítség fér bele.

Több orgánum is megpróbálta szóra bírni a Honvédelmi Minisztrériumot az esettel a kapcsolatban, a jelek szerint eddig sikertelenül. (A 444 nyomán)

Frissítés: A Magyar Honvédség részt vesz ukrán katonai egészségügyi szakemberek kiképzésében – válaszolta a Honvédelmi minisztérium a hvg.hu kérdésére, egyszersmind a szlovák védelmi miniszter állítására reagálva.