„Klubrádió
A lényeg

Szijjártó Péter szerint az ukrán külügyminiszter hazug vádakkal illette Orbánt

20/06/2023 16:11

| Szerző: Klubrádió

Dmitro Kuleba ukrán kollégánk ma ismételten hazug vádakkal illette Orbán Viktor miniszterelnököt és Magyarországot – írta Szijjártó Péter magyar külügyminiszter a Facebook-oldalán.

A külügyminiszter szerint többször világosan elmagyarázták már, de most újra megtette.

"Az Orosz Ortodox Egyház és a Máltai Szeretetszolgálat együttműködése nyomán kiszabadult tizenegy ember a hadifogságból. Ez a magyar kormány szerepvállalása nélkül zajlott. Ugyanakkor örülünk annak, hogy ez megtörtént, hiszen ha csak egy ember is visszanyeri a szabadságát, már az is jó hír. Ez pedig tizenegyszeresen is az" – nyilatkozta.

Szijjártó hozzátette, ez a tizenegy ember Magyarországon szabadon mozoghat, azt csinálnak, amit jónak látnak, azzal lépnek kapcsolatba, akivel akarnak. "A hazug támadások és a személyeskedés helyett inkább örülni kellene a tizenegy ember szabadságának" – jelentette ki.

Az ukrán kollégámnak bármilyen kétsége vagy kérdése van, tudja hogy tud elérni – üzente Kulebának, hozzátéve, a magyar kormány továbbra is kitart a béke mielőbbi szükségessége mellett, mert a béke megszüntetné az emberek szenvedését, sok száz, sok ezer, sok tízezer ember szenvedését.

Az ügy közvetlen előzménye, hogy Kuleba ukrán külügyminiszter azt mondta, Orbán Viktor politikai érdekei miatt szállították a kárpátaljai hadifoglyokat Oroszországból Magyarországra.