„Klubrádió
A lényeg

Szijjártó Péter bekérette az ukrán nagykövetet. Balázs Péter volt külügyminiszter szerint a magyar diplomácia fordítva ül a lovon

6/04/2022 08:29

| Szerző: Klubrádió

"Itt az ideje, hogy az ukrán vezetők befejezzék Magyarország sértegetését és tudomásul vegyék a magyar nép akaratát. Mindezek világossá és érthetővé tétele érdekében ma reggelre a Külgazdasági és Külügyminisztériumba kérettük Ukrajna budapesti nagykövetét" – közölte a külügyminszter a Facebookon.

"Értjük, hogy az ukránoknak más lett volna az érdekük, nem is vitatkozunk velük: nekik az ukrán, nekünk pedig a magyar emberek érdeke az első.

Egy dolgot viszont nem tudunk szó nélkül hagyni: a magyar emberek demokratikus döntésének minősítgetését senki nem engedheti meg magának! A totalitárius rendszerek kialakításáról, a háborúban való cinkosságról és a magyar emberek akaratának sajnálatosságáról szóló nyilatkozatok elfogadhatatlanok!" – írja Szijjártó.

Balázs Péter közgazdász, az egykori Bajnai-kormány külügyminisztere a Klubrádiónak úgy nyilatkozott, hogy a magyar külpolitika megint fordítva ül a lovon. Amikor az egész világ Ukrajna mellett áll, akkor azt a nagykövetasszonyt, aki példásan látja el a feladatát, most őt csuklóztatják a külügyminisztériumban.

2022. április 06. Reggeli gyors - részlet - 22.04.06. - Balázs Péter
00:41
00:00