„Klubrádió
A lényeg

Ukrajna külügyminisztériuma reagált a választásokra

5/04/2022 06:34

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor az utóbbi hetekben többször is támadta verbálisan az ukránokat, sőt Volodomir Zelenszkijről mint ellenfélről beszélt még a győzelmi beszédében is. Ukrajna külügyminisztériuma közleményben jelezte, hogy tiszteletben tartja a magyar emberek akaratát az országgyűlési választásokon, de...

"... Orbán Viktor Magyarország miniszterelnökének nincs oka azt állítani, hogy a választások megnyerése útján meg kellett küzdenie Ukrajna elnökével. Először is, sem Ukrajna, sem elnöke, Vlagyimir Zelenszkij nem vett részt Magyarországon politikai kampányban. Másodszor, az ukrán elnök naponta foglalkozik egy sokkal fontosabb üggyel - az orosz agresszió elleni küzdelemmel" – írták a Facebookon.

Az ukrán külügy reményét fejezte ki, hogy Magyarország felülvizsgálja az Ukrajna megsegítésével kapcsolatos álláspontját és elítéli azokat a tetteket, amelyeket az orosz csapatok elkövettek az invázió során.

Az ukrán diplomácia szerint ha Ukrajna nincs biztonságban, Magyarország sincs biztonságban, ezért közös erőfeszítéseket kell tennie mindkét országnak az orosz agresszió megállításáért és a békéért.