„Köszönjük,
A lényeg

Szijjártó: Nem tudok róla, hogy magyar ügynök veszélyben lenne

24/05/2024 16:00

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Míg a Telexnek a külügyminiszter helyett a rendőrséggel kellett beszélnie, addig a Blikknek hajlandó volt válaszolni Szijjártó Péter.

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, rendőröket hívtak a Telex munkatársaira Kalocsán, akik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszternek szerettek volna kérdéseket feltenni a 2022-es orosz hekkertámadásról.

Az eseményt nyilvánosan hirdették meg a helyi médiában, a Telexet azonban mégsem engedték be. Sőt a TEK kérdéseire nekik kellett válaszolniuk.

A külgazdasági és külügyminiszter, Szijjártó Péter péntek délelőtt Nyíregyházán járt, ahol egy vállalkozás létszámbővítéséről beszélt, és onnan távozóban a Blikknek nyilatkozott – írta meg most a portál.

A Blikk kérdésére, hogy a külföldi fedésben lévő ügynökökről is információt szerezhettek orosz hekkerek, veszélyben vannak-e kint ezek az ügynökök?

„Nem tudok arról, hogy bárki veszélyben lenne. A magyar állam minden egyes hatósága és intézménye elvégzi a munkáját, mindent elkövetünk, hogy az ország biztonságban legyen. A szélrózsa minden irányából érdeklődnek, lesznek olyanok, akik belpolitikai folyamatokba próbálnak meg beavatkozni, magyarországi számítógépes rendszerekbe, ezeknek a támadásoknak az elhárítása folyamatos feladat. Senki nincs veszélyben, mindenkit megvédünk.”