„Klubrádió
A lényeg

Szijjártó egyszerre két országból jelentkezett be

8/06/2023 13:53

| Szerző: Klubrádió

Szép spárga, egyik lába Türkmenisztánban, a másik Szaúd-Arábiában.

A 444 szúrta ki, hogy a külgazdasági és külügyminiszter egyszerre van Türkmenisztánban és Szaúd-Arábiában.

A külügyminiszter csütörtök reggel több Instagram-posztban is arról számolt be, hogy épp Rijádban van, ahova éjfélkor érkezett meg Armani-pólójában.

Úgy néz ki, Szijjártó Péternek egyszerre két helyen is öltönybe kell vágnia magát csütörtökön, mert miközben egy másik posztjában azt írja, hogy ma „Rijádban ülésezik az ISIS elleni Globális Koalíció”, és „a Közel-Kelet biztonsága érdekében rendre összegyűlünk (...) így van ez ma is”, egy közlemény szerint már úton van Szaúd-Arábiába.

"Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délelőtt Serdar Berdimuhamedow, Türkmenisztán elnöke meghívására hivatalos látogatásra Asgabatba utazott", és a magyar delegáció tagja Csák János kulturális és innovációs miniszter, Lantos Csaba energiaügyi miniszter és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter mellett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Márpedig ebből arra lehet következtetni – vonja le a következtetését a portál – hogy Szijjártó Péter csütörtökön egyszerre fog tartózkodni Szaúd-Arábiában és Türkmenisztánban is.