„Klubrádió
A lényeg

Százan kísérték a tankerülethez a levéllel fenyegetett tanárokat - rendőrök várták őket

7/10/2022 08:19

24 tanárt fenyegetett meg budapesti Karinthy Frigyes Gimnáziumtól a tankerületi központ, a 24 levelet ezért átadták az igazgatónak, de azokat a tanárok nem vették át, mivel nem az igazgató a munkaadójuk, hanem a tankerület. (A cikk korábbi verziójában az szerepelt, hogy kirúgták őket, de kiderült, figyelmeztetést kaptak - elnézést kérünk). 

Ezért ma reggel nyolcra személyesen mentek el a tankerülethez, hogy átvegyék a leveleket. A Hvg.hu tudósítása szerint több mint száz diák és szimpatizáns kísérte át őket az iskolától amúgy csak háromszáz méterre lévő hivatalhoz.

A noÁr élő közvetítést is ad a történésekről. Kiderült, civil ruhás rendőrök várták őket a tankerületnél, majd hármasával engedték be őket, majd azután feltehetően Rábel Krisztina tankerületi központ vezető be sem mutatkozva átadta nekik a levelet.

"Sok autós dudálással fejezi ki szimpátiáját" - írja a lap, amely szerint a tanárok egy „Rábel tornya” feliratú kartont emeltek a magasba a tankerület központja előtt – utalva a 2019-ben még a Fidesz-KDNP jelöltjeként induló, jelenleg a tankerületi központ igazgatójára, Rábel Krisztinára, aki a leveleket nem akarta személyesen átadni.