„Klubrádió

Szakács Árpád: "Ha a társadalom tagjai csalók, tolvajok, egymást átverő, csak a saját egyéni boldogulásukat néző érdekemberek, akkor pontosan ilyen ennek a társadalomnak az elitje is."

31/05/2021 15:22

| Szerző: Klubrádió

"Nem irigylem azokat a mai fiatalokat, akik kortárs példaképeket keresnek. Vajon a jövő konzervatív generációja Kis Grofó, Majka és Fásy Ádám szellemi alapjaira kell építse a magyar jövőt? Nem állítom. Csak kérdezem - írta Szakács Árpád, Lovas István-sajtódíjas publicista az erdely.ma portálon.

Csak néhány gondolat a jobboldali kultúrharc elszánt főideológusától, az Erdely.ma portálról, amit a jelenlegi  kormány prominens tagjai ellen intézett: 

"Van annak üzenetértéke, hogy jelenleg a magyar lét, a magyar jövő legfontosabb bástyájába, a kultúra megszervezésének komplex, sok területet összefogó menedzselési feladataira egy cirkuszigazgatót neveznek ki."

"És annak is van üzenetértéke, hogy Borkai Zsolték Fekete Pákóra orgiáztak az Adrián. És az is sokat mond, hogy a miniszterelnök Fásy Ádám mulatóskirállyal levelezik."

"S az is annyira, de annyira idétlen, ahogy a kormányfő a fiatalokat a végtelenül buta Fluor Tomi-féle Wellhelloval próbálja megnyerni."

"Az én generációm még P. Mobilt hallgatott, Csurka István és Molnár Tamás filozófus gondolatain szocializálódott. A megjelenés napján már hajnalban rohantunk az újságoshoz Magyar Fórumot venni és szombatonként Magyar Nemzetet is. Vitáztunk, kemény témákban feszültünk egymásnak úgy, hogy nem sértődött meg senki. Ezerszer nagyobb szabadság volt mindenben, mint ma. 
Ma már nincs vita semmiről. Ma már néhány huszadrangú politikus kihirdeti mindenkinek a véleményét, amit a szellemileg kiüresedett, közhelyeket harsogó megmondóemberek papagáj módjára szajkóznak. Ez a tömegtársadalom imádott létezési formája, ahol nem kell gondolkozni, vitatkozni semmiről. Minden unalmas és szürke, mint maga a tömeg, mint maga a társadalom."

A teljes írást itt lehet elolvasni.

 
Szakács Árpád