„Köszönjük,
A lényeg

Szabadlábra helyezik a "csengeri örökösnőt"

3/06/2022 10:32

| Szerző: Klubrádió

A nő 2009 és 2017 között több embernek azt hazudta, hogy 1300 milliárd forintnyi vagyont örökölt. A megtévesztettek között volt éveken keresztül Kósa Lajos is. 

"Letelt az a három év, ameddig előzetes letartóztatásban lehet, ezért pénteken szabadlábra helyezik a csengeri örökösnőként elhíresült P. Máriát" – értesült a Népszava az asszony ügyvédjétől, Helmeczy Lászlótól. 

P. Máriát (akkor még Sz. Gáborné néven) 2018 szeptemberében helyezték letartóztatásba. Ügyészségi vádak szerint 2009-től több személytől és cégtől kért kölcsön nagyobb összegeket arra hivatkozva, hogy azokat a Németországban elhunyt édesapja halála után neki járó, nagy összegű hagyatékból szándékozik visszafizetni. A határidők lejártát követően a kölcsönvett összegeket nem fizette vissza, amivel 20 sértettnek közel 778 millió forintos kárt okozott, amelyből csak néhány millió forint térült meg. 

Forrás: Police.hu
 

2018 márciusában kiderült, hogy egy hiteles közjegyzői okirat szerint 2013-ban 4,355 milliárd euró kezelésével bízta meg Kósa Lajost, Debrecen akkori polgármesterét, a Fidesz jelenlegi alelnökét. A politikus be is dőlt neki, olyannyira, hogy létezik egy másik hiteles közjegyzői okirat, amelyből kiderül, hogy az asszony 2,6 millió eurót (mostani árfolyamon 1,25 milliárd forintot) akart ajándékozni Kósa Lajos édesanyjának – írja a lap.