„Klubrádió

Simonka: Nem tudom, mit akar tőlem Polt

17/12/2020 16:58

| Szerző: Klubrádió

A Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség ezúttal hatósági eljárásban történő vesztegetés miatt kezdeményezte Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését. A fideszes politikus a 24.hu-nak reagált, azt mondta, miről beszél az ügyészség, azt se tudja, ki az, akit állítólag megvesztegetett.

Simonka György, a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselője a 24.hu-nak reagált arra, hogy az ügyészség ezúttal hatósági eljárásban történő vesztegetés miatt kezdeményezte mentelmi jogának felfüggesztését. Azt mondta, nem tudja, miről beszél az ügyészség, azt sem tudja, ki az a személy, akit állítólag megvesztegetett. Nem tudom, mit érthettek félre – fogalmazott.

A Polt Péter vezette Legfőbb Ügyészség csütörtökön jelentette be, hogy az Országgyűlés elnökénél kezdeményezte Simonka György mentelmi jogának felfüggesztését. Mint írták, a politikus és 32 társa ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás, amely ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség nyáron emelt vádat. Amint azt most közölték, a megalapozott gyanú szerint a Fidesz politikusa, miután tudomást szerzett a büntetőeljárás megindításáról, pénzzel azt akarta elérni, hogy az egyik őrizetbe vett gyanúsított ne tegyen rá terhelő vallomást, illetve hogy az egyik tanú előre megbeszélt tartalmú vallomást tegyen.

Október 13-án elkezdődött a Fővárosi Törvényszéken Simonka György büntetőpere. A fideszes országgyűlési képviselő harmadrendű vádlottként állt a bíróság elé, és ezúttal nem járult hozzá, hogy a tárgyalóteremben fényképfelvételek készüljenek róla. Ezt azzal indokolta, hogy a média komoly nyomás alá helyezte őt és a családját. Jelezte azt is, hogy kérdésekre nem kíván válaszolni.

A fideszes képviselő egyébként azt is közölte a portál újságírójával, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést, ami annak ismeretében is érdekes, hogy kedden és szerdán is részt vett a parlamenti szavazásokon.