„Támogassa
A lényeg

Senki sem óhajt könnygázt szállítani a rendőrségnek, pedig sokat kereshetne rajta

11/05/2023 06:16

| Szerző: Klubrádió

Eredménytelen lett a különböző kényszerítő eszközök beszerzésére a Védelmi Beszerzési Ügynökség (VBÜ)Zrt. által kiírt legutóbbi állami tender – írja a G7.

Könnygázt és bilincseket senki nem akart szállítani, elektromos sokkolóra csak érvénytelen ajánlat érkezett, a rendőrbotokat pedig túl drágán adta volna az egyetlen jelentkező.

Pedig nagy üzlet hiúsul meg, mert milliárdokért szállíthattak volna efféle hasznos holmikat a jelenztkezők.  rendőrségnek, az adóhatóságnak, a büntetés-végrehajtásnak és még egy pár rendvédelmi szervnek a nyertesek.

Könnygáztámadás után a Karmelitánál
Youtube
 

Az ORFK a legutóbbi komolyabb beszerzésnél 750 milliliteres kiszerelésű könnygázt vásárolt, és a Belügyminisztérium tájékoztatása alapján az elmúlt hetek tüntetésein is ezeket vagy legalábbis ilyeneket használhattak. Ezek a megmozdulásokról készült fotók többségén is felismerhetők. Ezek darabonként 20 ezer forintba kerülhettek.

A kényszerítőeszközökkel egyéként a NAV-nak sincs szerencséje,  az adóhatóság 350 gázspray-t vett volna,  de az ő tenderükre sem futott be érvényes ajánlat – írja a lap.