„Támogassa
A lényeg

Kordonbontás: A volt nyomozót olyanok vitték bilincsben, vezetőszáron, akikkel korábban együtt dolgozott

10/05/2023 15:22

| Szerző: Klubrádió

Interjút készített a 444.hu Csőgör Péter volt gazdasági főnyomozóval, akit múlt hét szerdán a Karmelita, a miniszterelnök hivatala előtti tüntetésről szállítottak el a rendőrök. Lefújták könnygázzal, megrángatták, földre vitték, megbilincselték, őrizetbe vették, órákon át váratták, kétszer kórházba vitték, fogdába zárták, végül elengedték, mert mégsem találtak semmit – olvasható a cikkben.

Az esetről elmondta: akkor ért a Színház utcához, amikor a tüntetők lebontották a kordon egyik palánkját, ő is segített arrébb húzni. Zászlóval a kezében bement a védett területre, ahonnan a rendőrök visszatolták, de ezután is ott maradt a tömeg elején, majd "nem tudja, milyen megfontolásból, egyszer csak elkezdtek könnygázazni". Este nyolc óra körül, újabb nagy adag könnygáz után őt is berángatták a védett területre, földre fektették, hátrabilincselték, "rendesen, ahogy a tömeggyilkosokat szokták. Egy kicsit meg is tapostak, pedig senkit sem bántottam, és a kordont se rongáltam" – fogalmazott.

Csőgör a portálnak azt mondta, olyan rendőrök vezették bilincsben, vezetőszáron, akikkel korábban együtt dolgozott, és abba a fogdába zárták, ahova nem is olyan rég még ő kísérte be a gyanúsítottakat.

Szerinte mondvacsinált okok miatt rúgták ki augusztusban a rendőrségtől, valójában a politikai véleménye miatt, és mert kapcsolatban állt Hadházy Ákos független képviselővel, aki nagyon sokat foglalkozik kormányközeli korrupciós ügyekkel. Csőgör éveken át szaglászott a Magyar Triatlon Szövetség körüli gyanús pénzmozgások után, feljelentést is tett, a nyomozást azóta is pihenteti a NAV. A szövetség vezetője volt korábban az Orbán Viktor fogorvosaként ismert Bátorfi Béla.

1997-től 99-ig, majd 2016-tól tavalyig dolgozott rendőrként. A kettő között inkább elment pénzt keresni az autóiparba, de ahogy fogalmazott: taknyos kora óta zsaru akart lenni.