„Klubrádió
A lényeg

Semjén Zsolt szerint Szentkirályi Alexandra tüneményes teremtés, de még nincs döntés a főpolgármester-jelöltről

15/06/2023 19:11

| Szerző: Klubrádió

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest arról kérdezte az ATV, hogy mit szól Tarlós István kijelentéséhez, aki szerint a kormánypártoknak Szentkirályi Alexandra kormányszóvivőt kellene indítaniuk főpolgármester-jelöltként 2024-ben.

Semjén azt válaszolta, hogy Szentkirályi egy "tüneményes teremtés", és bár érti, hogy miért tartja őt alkalmas jelöltnek Tarlós, a Fidesz-KDNP még nem döntött arról, hogy kit indítson a jövő évi választáson.

Tarlós a közmédiának beszélt arról szerdán megjelent interjújában, hogy szerinte volt helyettese, Szentkirályi Alexandra lenne az, aki a legtöbb szavazatot lenne képes produkálni az önkormányzati választásokon. A jelenlegi kormányszóvivőt azért tartja esélyesnek, mert van városvezetői tapasztalata, hiszen öt évig főpolgármester-helyettes volt.

"Ismeri Budapestet, a Városházát, nagyon otthon van a humán területen, kiválóan kommunikál, és két idegen nyelven is beszél. Úgy vélem, más jelölt-jelöltekhez képest Alexandra az, aki a Fidesz táborát sem osztaná meg, van benne lojalitás, ám céltudatos, saját elképzelései is vannak" – fogalmazott Tarlós István, hozzátéve: a női szolidaritás miatt feltehetően "sok hölgy is bizalmat szavazna neki" – ha nem is a politikusi terepről.