„Klubrádió
A lényeg

Schilling Árpád: Méltatlan Márki-Zay Pétert magára hagyni

4/04/2022 14:59

| Szerző: Klubrádió

"Akik őt elárulják, azok magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt. Nem volt meglepő, hogy Gyurcsány és Jakab képviselő urak jeleskedtek elsőként a szardobálásban. Ezzel be is mutatták, hogy mit gondolnak a bajtársiasságról" – írja Schilling Árpád rendező a választás végeredményéről Facebookon.

Schilling posztjában kifejti, hogy ő sem erre az eredményre számított, és nagyon meglepte, hogy Magyarország nyíltan náci pártja bejutott a parlamentbe, míg Szél Bernadett nem. "Én arra számítottam, hogy sikerül megtörni Orbán kétharmadát. Számomra ez volt a reális cél. Ez bizony nem jött be. Még erősödött is. Nem beszélve arról, hogy Magyarország nyíltan náci pártja, amely tagjai könyveket égetnek (és minden bizonnyal égetnének mást is), boldogan masírozik be a Parlamentbe, ahova pl. Szél Bernadett (borzalmasan hangzik) nem tudott bejutni. Ez az egész rettenetes. Olyan mintha ránk tolatott volna egy kamion" – írja.

Bírálta Jakab Pétert és Gyurcsány Ferencet is, akik elsőként hátráltak ki a Márki-Zay mögül: "Márki-Zay Péter becsülettel beleadott mindent, és még hallgatott is másokra, időnként még bocsánatot is kért, ami lássuk be ritka erény. Akik őt elárulják, azok magukról állítanak ki szegénységi bizonyítványt. Nem volt meglepő, hogy Gyurcsány és Jakab képviselő urak jeleskedtek elsőként a szardobálásban. Ezzel be is mutatták, hogy mit gondolnak a bajtársiasságról. Jakab úrnak, aki konkrétan taccsra tette a (számomra továbbra sem szimpatikus) pártját, talán ezen kellene inkább gondolkodnia. Gyurcsány úr pedig... Mit lehet róla még mondani? Ő bizony tolni fogja tovább. Ő pont addig lesz a magyar politika állandó szereplője, amíg Orbán. (...) Én arra kérek mindenkit, hogy az Orbán részéről érkező lejárató mocskolódás ellenében, védje meg az ellenzék miniszterelnök-jelöltjét. Mutassunk példát becsületből, ha már egy ilyen becstelen, embertelen és gyűlölködő kormányzattal áldott meg minket az ég".

Szerinte "ideje volna már a parlamenti "munka" bojkottjának is. Lehetne hagyni magára a fasiszta nagybácsit a náci unokaöccsel. Mert, hogy ezek meg fogják érteni egymást a lényegi kérdésekben, ahhoz kétség nem fér. Vagy éppen jó lesz a kicsi pofozógépnek, na mindegy".