„Klubrádió
A lényeg

Jakab Péter Márki-Zayról: Nem leváltotta az ellenzéket, hanem megbuktatta

4/04/2022 05:48

Embert próbáló idők állnak mögöttük és előttünk, mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Jakab megköszönte a választóknak, az aktivistáknak, a szavazatszámlálóknak a munkáját és a hat ellenzéki pártnak, hogy összefogott, majd azt mondta, hogy „Márki-Zay Péter októberben hat ellenzéki párt hadseregét kapta meg és tetemes ellenzéki előnyt”, amiből fél év alatt mára tetemes hátrány és fideszes kétharmad lett". 

Talán a kevesebb és megfontoltabb, egyértelműbb beszéd most több szavazatot hozott volna. Márki-Zay Péter októberben azt mondta, hogy ő leváltja az ellenzéket. Valójában nem leváltotta, hanem megbuktatta.”

 

Jakab szerint innen kell felállni, az összefogást meg kell tartani, annak nincs alternatívája, ez az önkormányzati választáson bebizonyosodott. Jakab szerint készülni kell, mert jó eséllyel nem húzza ki a következő négy évet az Orbán-kormány, mert rájuk fog omlani a válság, amit Orbán Viktor maga idézett elő a lopással, a magyarok szegénységbe taszításával, a Nyugattal való szakítással és az oroszok előtti hajbókolással.

Fel kell készülni, hogy ha egy hónap, fél év vagy egy év múlva a népharag elsöpri a kormányt, akkor át tudják venni az ország irányítását. De erre már Márki-Zay nélkül készülnek.