„Klubrádió
A lényeg

Sára Botond: Valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak

27/05/2023 15:24

| Szerző: Klubrádió

A "főispánnak" nevezett fideszes politikus hajnalban tette ki bocsánatkérő posztját, majd ráposztolt, hogy minél hátrébb kerüljön hírfolyamában. A politikus korábban egy hét alatt posztolt annyit, mint a helyreigazítás utáni órákban.

A kormány által "főispánnak" átkeresztelt tisztsegviselő egy korábbi hazugsága miatt volt kénytelen elnézést kérő Pikó András VIII. kerületi polgármestertől és Józsefvárostól. Majd ezután gyorsan posztolt párat a kutyájáról, hogy a poszt lejjebb kerüljön a Facebook-oldalán.

"Valótlanul állítottam, hogy a józsefvárosi óvodákban hónapok óta LMBTQ-propagandát folytatnak" – áll a politikus Facebook-bejegyzésében. Sára korábbi állítása miatt pert indított ellene a VIII. kerületi önkormányzat, ami meg is nyertek. A bíróság bocsánatkérésre kötelezte Sárát, aki annyira bravúros módon próbálta lerázni a felelősséget, hogy végül annyival elintézte, hogy nem ért egyet a bíróság döntésével. Mivel ez így önmagában nem helyreigazítás, Pikó újabb pert helyzett kilátásba.

Sára a posztot egyébként hajnal 4-kor rakta ki, majd utána posztolt még hatot – írja a Telex. Annyira belejött, hogy a kiskutyájáról rögtön kettő bejegyzést is csinált. A politikus korábban egy hét alatt posztolt annyit, mint a helyreigazítás utáni órákban. Jámbor András országgyűlési képviselő külön kommentben erre fel is hívja a figyelmet, és azt írja, hogy

„Főispánként, a közigazgatási rendszer egyik fejeként próbálod kijátszani a jogrendszert. Szerintem már csak ezért is járna a lemondás.”