„Klubrádió
A lényeg

Sára Botond lesz a Fidesz jelöltje Józsefvárosban, ő indul Jámbor András ellen

8/12/2021 15:28

| Szerző: Klubrádió

Sára Botond, Budapest kormánymegbízottja lesz a Fidesz jelöltje a fővárosi 6-os választókerületben, vagyis Józsefvárosban és Ferencvárosban. A kormánypárti politikus 2018-19-ben volt Józsefváros polgármestere, de a legutóbbi önkormányzati választáson alulmaradt Pikó Andrással (a Klubrádió volt műsorvezetőjével) szemben.

Az ellenzéki előválasztás helyi győztese, a Mérce egykori főszerkesztője, Jámbor András a fideszes Sára Botonddal állhat ki a budapesti 6-os választókerületben, vagyis Józsefvárosban és Ferencvárosban.

Sára, aki jelenleg Budapest kormánymegbízottja, az alábbi Facebook-bejegyzést tette közzé: „Hivatalosan is országgyűlési képviselőjelöltnek választottak a Józsefvárosi és Ferencvárosi Fidesz Szervezetek. Köszönöm a megtisztelő bizalmat! Ahogy eddig, úgy a jövőben is minden erőmmel a két kerületben élőkért fogok dolgozni”. Hozzátette a kék kormányplakátok aktuális üzenetét is, amely szerint „Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra”.

A körzetben előzőleg Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője nyert, de most nem ő indul. Sára Botond időközi választáson, 2018 júliusában lett a kerület polgármestere, de a 2019. őszi önkormányzati választáson kikapott Pikó Andrástól, a Klubrádió korábbi műsorvezetőjétől.

(via hvg, kép: Facebook)