„Klubrádió
A lényeg

Rogánhoz köthető cég vette meg a Posta balatoni üdülőjét

4/07/2022 13:34

| Szerző: Klubrádió

Újabb nagy értékű ingatlanról, ezúttal a Posta volt siófoki üdülőjéről derült ki, hogy megvásárolta a veresegyházi Lotharidesz Balázs egyik cége. Az esetről Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő számolt be.

„A postásoknak, ugye, úgysem kell üdülő, olyan kevesen vannak, hogy nem érnének rá a Balcsiban pancsolni. A 3500 négyzetméteres telken álló 900 négyzetméteres üdülőt 450 millió forintért adta el a Posta” - írta Hadházy.

Lotharidész Balázs a tulajdonosa a Monk Property Kft-nek és Monk Solutions Kft-nek is. Ezek a cégek több szálon is gyanúsan összefonódnak Rogán Antal kabinetfőnökének, Nagy Ádámnak a cégeivel. Egyrészt ugyanaz a könyvelőt intézi Nagy Ádám és a veresegyházi Lotharidesz cégügyeit. Másrészt Nagy Ádám adott székhelyhasználati jogosultságot egy budapesti címre a Monk Solutions-nek 2017-ben. Harmadrészt ugyanaz az ügyvéd járt el Nagy Ádám cégeinek és Lotharidesz cégeinek az ügyében.

A siófoki üdülőt a Posta nettó 432 millióért hirdette meg tavaly. A Hadházy által bemutatott tulajdoni lap szerint a Monk Solution lett az üdülő új birtosa tavaly áprilisban. Az épületet már elbontották, jelenleg pedig hatalmas építkezés folyik.

Hadházy szerint a Monk Solutions Kft. a vásárlás után 1,2 milliárd hitelt kapott az akkor állami (most már Mészáros MKB bankjába olvadt) Budapest Banktól. A Monk Solution éves árbevétele 2018-2020 között minden évben 118 millió forint volt, 2021-ben 201 millió. A nyeresége 100 millió forint körül volt, tavaly 75 millióra csökkent. A rövid lejáratú kötelezettségek között ugyanakkor felbukkant egy 680 milliós összeg, az eszközök soron pedig 400 millió helyett már 1,1 milliárd szerepel.