„Támogassa
A lényeg

Rezsiharc: bezár a nyírbátori termálfürdő

23/09/2022 07:44

2010-ben adták át, most pedig arról ír a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő, hogy az év végéig tudja működtetni a fürdőt, de januártól bezárnak – írja a termalonline.hu.

Máté Antal polgármester a képviselő-testületnek azt mondta, hogy ugyan a fürdő gázfelhasználása alacsony, de a villamosáram költsége jelentős, ami csak az idén tudnak kigazdálkodni, januártól már nem, csak a gyógyászati részleget üzemeltetik majd, de az is kérdéses, hogy meddig.

Százmilliós nagyságrendű extrakiadásról van szó. Az apartmanokat továbbra is kiadják, már ha lesz, aki fürdő nélkül ki szeretné venni.

A 444 szerint az energiaárak emelkedése miatt ősztől akár a magyar fürdők fele is bezárhat ideiglenesen. A korábban télen is nyitva tartó Jászapáti Strandfürdő októbertől jövő májusig zár be, de a megugró energiaárak miatt bezár a balatonboglári uszoda is, szeptemberben pedig Csokonyavisonta polgármestere jelentette be, hogy bezár a Csokonyavisontai Gyógy- és Strandfürdő, mert a falu a bevételekből nem tudja fenntartani a fürdőt.