„Klubrádió
A lényeg

Rejtély Egerben: a városfejlesztő cégnél szőrén-szálán eltűnt Desirée, a közpénzből vett milliós kanapé

16/02/2023 08:20

| Szerző: Klubrádió

A 444 tudomása szerint Eger önkormányzatának vezetése egy eltűnt kanapé miatt tett büntető feljelentést ismeretlen tettes ellen, de egyértelműen a település városfejlesztési cégének vezetőjére, Nagy Istvánra célozva, a férfit meg is nevezve a feljelentésben.

Ebben az áll, hogy egy ismeretlen elkövető tavaly karácsony előtt 2 nappal egy helyi bútorboltban megvett egy 910800 forintba kerülő, U alakú, Desirée fantázianevű kanapét a Városfejlesztési Kft. kontójára, aminek Nagy István ügyvezető irodájában kellene lennie.

De ott egy használt, régi kanapé található, miközben az új bútor hollétéről az önkormányzat semmit sem tud.

Az önkormányzat képviselője a 444 tudomása szerint elment a bútorboltba, ahol személyesen megerősítették neki, hogy karácsony előtt tényleg vett tőlük a Városfejlesztési kft. egy Desirée-t, majd a kft. irodájában lefotózta az ott található ülőbútort, aztán visszament a bútorboltba és megmutatta a képet. A kereskedő közölte vele, hogy ilyen modellt ő egyáltalán nem forgalmaz,

ők egy másképp kinéző és új kanapét adtak el.

Korábban a helyi sajtóban Nagy annyit már elismert, hogy a kopott garnitúra tényleg az ő tulajdona. Miután ugyanis e hét hétfőjén Mirkóczki polgármester és Minczér alpolgármester sajtótájékoztatót tartottak, bemutatva egy fotót a legendás ülőbútorról, Nagy ezt nyilatkozta az Egri Ügyeknek:"A városfejlesztési Kft. tulajdonában ülőgarnitúra már nincs, a polgármester úr által bemutatott ülőgarnitúra az ügyvezető tulajdonát képezi csakúgy, mint az általa használt számítógép vagy telefon."Vagyis az ügyvezető nemcsak azt árulta el, hogy a használt darab az övé, de azt is megemlítette, hogy az új példány már nincs a cég tulajdonában. Mi történhetett vele? Eladták? Váratlanul leégett?"

Nem tudni, mert Nagy sem az egri lapnak, sem a 444-nek nem árulta el, hogy mi történt a Desirée-vel.

Frissítés: Lemondott Nagy István. Az Egri Városfejlesztési Kft. ügyvezetője nyilatkozatot adott ki, amelyben egyebek mellett közöle: "Az elmúlt napokban a városvezetés részéről olyan támadássorozat indult személyem, mint az Egri Városfejlesztési Kft. ügyvezetője ellen, amely példa nélküli a cég történetében." A kanapé sorsáról ezúttal sem ejtett szót.