„1%
A lényeg

Reagált a vádakra Várhelyi Olivér: világos az álláspontja

14/01/2022 18:15

| Szerző: Klubrádió

Világos és következetes az álláspontja Bosznia-Hercegovinát illetően – mondta a Magyar Nemzetnek Várhelyi Olivér magyar EU-biztos, aki ellen 30 EP-képviselő vizsgálatot kezdeményezett, hogy áttekintsék szerepét a bosznia-hercegovinai elnökség tagja, Milorad Dodik „szeparatista tevékenységének” segítésében. Várhelyi a pénteki interjúban azt mondta, Bosznia-Hercegovinának, sőt a Boszniai Szerb Köztársaságnak sem érdeke a széttartás.

A Magyar Nemzetnek adott interjút az EU bővítési biztosa, aki ellen vizsgálatot kezdeményeznek amiatt, hogy áttekintsék a szerepét Bosznia-Hercegovina elnökség tagja, Milorad Dodik „szeparatista tevékenységének” segítésében.

Várhegyi úgy nyilatkozott, hogy világos és következetes az álláspontja Bosznia-Hercegovinát illetően. „Az elvárásunk a boszniai szerbek felé, hogy térjenek vissza a kormányba, a parlamentbe, az elnökségi munkába.” Hozzátette: Bosznia-Hercegovinának, sőt a Boszniai Szerb Köztársaságnak sem érdeke a széttartás, az intézmények munkájának az ellehetetlenítése. Mindezt állítása szerint "világosan elmondta Milorad Dodik elnök úrnak" is, akivel novemberben találkozott.

Csütörtökön kezdeményezett 30 EP-képviselő Cseh Katalin vezetésével egy vizsgálatot, amely arra vonatkozna, hogy áttekintsék Várhelyi Olivér EU bővítési biztos szerepét a bosznia-hercegovinai elnökség tagja, Milorad Dodik bosznia-hercegovinai „szeparatista tevékenységének” segítésében.

(via hvg.hu)