„Klubrádió
A lényeg

Rákay: Szeretnék némi méltányosságot kérni mindenkitől

2/02/2022 09:43

| Szerző: Klubrádió

Zuckerberg elvtársat támogatja a Megafon, nem pedig őt, állítja a kormánypárti influenszer, akinek színvonaltalan propagandavideóit és posztjait több százmillió forintért hirdeti a Megafon.

Rákay "Kálmán" Philip szerint nem is ő kapta a magyar filmtörténet eddigi legnagyobb filmbüdzséjét a filmötletére Petőfiről, mert szerinte a neki megítélt 4,5 milliárdnál reálértékben drágább volt a Kincsem című film elkészítése, ami 2016-ban 3 milliárdból készült. Szerinte ma azért drágábbak a filmek, mert a Magyarországon dolgozó külföldi filmesek "felhajtották a gázsikat a szakmában", panaszkodott az egykori műsorvezető, aki kormánypárti influenszerként lett ismert. 

Szerinte az sem igaz, hogy a Megafon őt több százmillió forinttal támogatta volna, hogy a hirdetések révén minél több emberhez jussanak el a jellemzően trágár propaganda műsorai, hanem a Megafon szerinte "Zuckerberg elvtársat" támogatta, és a Megafon nem is fizet neki, hanem "épp fordítva", ő adott támogatást nekik.

Azt is mondta a kormánypárti influenszer, hogy korábban többször is próbált pályázni, de a Vajna-korszakban "úgy dobtak ki, mint azt a bizonyos macskát". Azok is történelmi alakokról készülő filmötletek voltak.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
 
Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában
 
Budapest, 2014. február 21. Orbán viktor miniszterelnök (j) és Rákay Philip, az MTV Zrt. vezérigazgató-helyettese beszélget, miután a kormányfő interjút adott a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a Magyar Rádió stúdiójában 2014. február 21-én. Háttérben Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Fotó: Koszticsák Szilárd
 

 

Hogy most 2,5 milliárdot az NFI-től, 2 milliárd forintot pedig egyenesen egy kormányhatározat alapján kap, szerinte csupán arról szól, hogy a kormány annyit szerette volna jelezni, hogy fontos a 2023-as Petőfi-emlékév. Egy mondattal később pedig már arról beszélt, hogy nem azért kap kritikákat, mert nincs filmes tapasztalata, ahogy a filmet rendezőnek se nagyon, "ez mind csak ürügy". Az igazság szerinte az, hogy "a magyar filmszakma egy nagyon zárt világ, s hosszú évtizedekig arról szólt, hogyan fonjanak állami pénzen szociális hálót a nagy öregek saját maguk és tanítványaik köré". Majd  kifejtette, hogyan lettek Rákosi-éra négy elemit végzett kádereiből rendezők, és hogy "a mai tiltakozók egykori tanárai, mentorai még a Rákosi-, majd a Kádár-korszak kinevezettjei voltak, s csak a magukhoz hasonló gondolkodásúakat engedték be ebbe a körbe".

Aztán méltányosságot is kért. Szerinte nem azért "támadják", mert a „Facebook-huszárkodik”, hanem mert "2002-ben kiálltam a patrióta, konzervatív értékrend mellett a Kossuth téri nagygyűlésen. Addig a napig az akkor szinte száz százalékig balliberális médiavilág a tenyerén hordozott, kis túlzással minden évben, minden médiadíjat megnyertem". És ezután lett egy "tehetségtelen senkiházi a szemükben".

Aztán beszél arról, hogy minden politika, megemlítette a beteg globalista ideológiát, és további újszerű gondolatokról is értekezett a kormánypártivá alakított új Index lapnak adott interjúban.