„Klubrádió
A lényeg

Rákay Philip többször is megfordult a Roszatom irodájában

30/03/2022 06:49

| Szerző: Klubrádió

Tucatszor is megfordult a Rosatom Central Europe s.r.o. magyarországi fióktelepének budapesti irodájában Rákay Philip – hívták fel az Átlátszó figyelmét a portál környéken lakó olvasói.

Miután Volomidir Zelenszkij ukrán elnök az Európa Tanács ülésén Magyarországgal kapcsolatban erős kritikát fogalmazott meg: "Magyarország… itt meg kell állnom, és őszintének kell lennem(...) Egyszer és mindenkorra el kell döntenetek, hogy kivel vagytok"Rákay Philip a kormányzati propaganda fontos szócsöve éles hangnemben védelmébe vette a magyar kormányt. "Nem szégyelled magad, Zelenszkij?" – írta Facebook-oldalára Orbán kedvenc megmondóembere.

Az orosz állami tulajdonú atomenergetikai cég magyarországi fióktelepe 2016–2021 között egy Budapest 12. kerületi, Beethoven utcai társasházban bérelt irodát. Az Átlátszó olvasói itt látták többször megfordulni a kormánypárti celebet, akinek a Roszatom irodájában volt rendszeresen dolga.

Az Átlátszó szerette volna megtudni, hogy Rákay Philipnek van-e gazdasági kapcsolata az orosz állami tulajdonú Roszatommal vagy annak magyarországi leányvállalatával, fióktelepével, vagy más okból jár be rendszeresen a budapesti irodájukba, továbbá hogy ha van ilyen kapcsolat, az összefüggésben áll-e az ukrán elnök elleni minapi kirohanásával. A celebritás többszöri próbálkozásra sem vette fel nekik a telefont, és e-mailben sem reagált a kérdéseikre.