„Klubrádió
A lényeg

Rákay a futóbolond és a dollárcseléd kifejezésekkel reagált Márki-Zay ajánlatára

7/03/2024 19:33

| Szerző: Klubrádió

Amint arról szerdán mi is beszámoltunk, Rákay Philip kormánypárti influenszer eladja a többségi tulajdonrészét a Lázár János helyi propagandalapjaként emlegetett Promenad24 portált kiadó médiacégben, amely az elmúlt hetekben durva hangvételű lejáratókampányt indított Navracsics Tibor ellen. A közigazgatási és területfejlesztési minisztert azért támadták, mert három eseményen is kezet fogott Márki-Zay Péter polgármesterrel, volt ellenzéki miniszterelnök-jelölttel. A hódmezővásárhelyi lap 2,2-2,5 millió forintot költött a véleménycikkek Facebook-hirdetésére az elmúlt hét napban.

Márki-Zay Péter csütörtökön Facebook-oldalán jelezte: a hódmezővásárhelyi önkormányzat – „a város békeszerető közönsége” – szívesen megvenné a Promenad24-et és Rádió7-et kiadó Dél-alföldi Média Centrum Kft. többségi tulajdonrészét Rákay Philiptől.

A producerként is tevékenykedő Rákay a Telexnek reagált, egészen pontosan úgy fogalmazott: „sem futóbolondokkal, sem hazát árusító dollárcselédekkel nem szoktam üzletelni”.

Márki-Zay azt is írta, hogy „Rákay Kálmán (…) most bebizonyíthatja, hogy nem Lázár egyszerű strómanjaként került médiatulajdonosi szerepbe”. Ugyanis ha a valóságban nem Lázáré a cég, akkor a polgármester szerint a NER-es üzletember annak adná el a tulajdonrészét, aki a legtöbbet kínálja érte.

„Márki-Zayt arra kérném, hogy szánalmasan bornírt akciói során ne emlegesse néhai édesapámat! Az én nevem – hivatalosan is – Rákay Philip” – reagált a polgármester posztjára Rákay. 

Rákay Philip neve egyébként eredetileg tényleg Kálmán volt. „Az iskolatáskás Philipet még Kálmánnak hívták, mert az eredeti, becsületes nevem Rákay Kálmán, apukámat is így hívják. Nem voltam megbékélve ezzel a névvel, ezért afféle fiatalkori fellángolásnak köszönhetően megváltoztattam” – mondta erről egy korábbi interjúban.

A 444.hu azzal egészíti ki a fentieket, hogy a hódmezővásárhelyi ügyekkel foglalkozó Promenád24 kiadójának másik tulajdonosa és ügyvezetője az a Bada János, aki gimnáziumi évfolyamtársa volt Lázár Jánosnak. Lázár polgármestersége idején az önkormányzattal közösen volt tulajdonosa a Zafír Média Kft.-nek., valamint benne volt a Lázárhoz köthető batidai vadászkastélyt működtető cégben is.

A lapban egyébként olyan cikkek jelentek meg, mint A buzizó polgármester és az „európai fideszes” meleg kézfogásai, valamint a Navracsics pénzt ad Márki-Zaynak című. Ebben az áll, hogy „Soros György tömi az egyik zsebét dollárokkal, a másikba Navracsics Tibor pakolná a forrásokat. Hazaáruló politikussal bratyizik a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.